TELE besturingstechniek en Bright Renewables: samen de Amerikaanse markt veroveren

TELE besturingstechniek & Bright Renewables

Soms heb je van die klanten, partijen die je eigenlijk meer als samenwerkingspartner ziet, waarmee je iedere keer weer naar een hoger niveau toe werkt en waar je echt positieve energie van krijgt. Bright Renewables is één van die klanten. En omdat wij deze samenwerking graag wat verder wilden uitlichten, spraken wij met Bert Schuite – Team Manager Automation bij Bright.

Bright Renewables

 

Bright Renewables biedt systemen voor de opwerking van biogas naar groen gas, een methaanrijk duurzaam gas (ook wel biomethaan genoemd). Bright heeft haar hoofdvestiging in Nederland en heeft daarnaast vestigingen en verkooppartners in Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk, Italië, Spanje, Letland en Polen. Vanuit deze locaties levert Bright haar installaties wereldwijd.
Klanten zijn zeer divers; van waterschappen tot boeren. Eigenlijk altijd zien zij kansen om vanuit grondstoffen, waar de klant toch al beschikking over heeft, gas op te wekken en terug te leveren aan het gasnetwerk.

 

De markt – gaat gas niet op zijn retour?

 

En dan komt natuurlijk meteen de vraag of er nog wel toekomst in dit product zit naar boven. Want nieuwbouwhuizen moeten immers al “van het gas af”. Dit “probleem” blijkt echter veel kleiner dan gedacht. De markt voor gasopwerking is namelijk exploderend (in het buitenland, maar ook nog steeds in Nederland)! De Nederlandse overheid stimuleert de opwerking van gas door middel van de SDE+ subsidie. Bovendien blijkt het verduurzamen van bestaande bouw het meest kostenefficiënt door groen gas toe te passen.

 

De Verenigde Staten en Canada

 

Ook in de VS en Canada vindt men de weg naar Bright Renewables. Een product dat in de basis vanuit Nederland geleverd wordt, doet het duizenden kilometers verderop erg goed. Hoe dat komt? “Op technisch gebied loopt men in Amerika best wel een heel stuk achter. Men is lang niet zo ver als dat wij zijn. Onze systemen zijn van betere kwaliteit en veel efficiënter. En doordat wij met een partner werken die de mechanische constructie lokaal in elkaar zet, biedt de afstand voor klanten ook geen nadelen.”

 

cULus

 

Bij de export van de biogassystemen naar de VS en Canada komt wel veel kijken. De richtlijnen ten aanzien van machines zijn daar namelijk heel anders dan in Europa. En niet alleen de richtlijnen, maar ook de veiligheidseisen en de maten waarmee gewerkt moet worden verschillen volledig, wat betekent dat de volledige engineering anders is.
“En daar komt dan ook meteen de belangrijkste toegevoegde waarde van TELE om de hoek kijken. Doordat TELE zowel UL- als CSA-gecertificeerd is, kent deze markt geen geheimen voor hen. Al bij de eerste vraag die we aan ze stellen, denken ze met ons mee. Ze denken vaak al weer een stapje verder dan dat wij doen, zodat we in het voortraject al veel winst kunnen boeken. Het EPLAN engineeringsniveau van het team is hoog. Zonder partijen als TELE zouden wij de groeimarkt in de VS niet kunnen bedienen, de engineering van onze machines volgens de cULus richtlijnen is immers een vereiste.”

 

Blij met TELE!

 

Uiteraard stelden wij Bert ook de vraag of hij tevreden is over de samenwerking die wij hebben en welke verbeterpunten hij ziet. Al waren die verbeterpunten er in het verleden echt wel, door de steeds intensievere samenwerking in de laatste jaren was hij eigenlijk alleen maar lovend. “Dat jullie nu ook bekabeling op locatie hebben toegevoegd aan jullie dienstverlening, maakt het plaatje eigenlijk compleet. Jullie zijn een dynamische organisatie, met korte lijntjes, waarmee we snel kunnen schakelen. Dat past echt bij ons. Want al hebben we inmiddels meer dan 200 mensen in dienst, wij houden nog steeds van flexibiliteit en aanpakken. De communicatie met Tom (elektrotechnisch) en Henry (commercieel) bevalt ons goed. Al komen wij soms met onmogelijke vragen, deze mannen denken echt met ons mee om toch een oplossing te vinden.

Wij danken Bert voor zijn eerlijkheid, openheid en enthousiasme en hopen in de toekomst nog veel mooie projecten samen op te mogen pakken. En uiteraard willen wij graag nog meer verhalen delen over onze samenwerkingen met klanten. Wie mogen wij uitdagen?

 

Contact met TELE besturingstechniek?

Contact

Dit is TELE besturingstechniek

Betrokken
Betrouwbaar
Kwaliteit
Innovatie

© TELE besturingstechniek B.V.  -  2024

nl_NL